Pages

Subscribe:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wElCoMe

Tuesday, 29 November 2011

pantai A.K.A beach

ckp psl pnti. sume org thu pnti 2 ape...yg xthu pnti 2 ape..korg ttap la gmbr kt ats tu puas2. korang nk dpt phale senang je. dgan meliht kpd keindahan alam ni. kebiaasaannya pnti akn menjadi tumpuan orang rmi pada hari minggu. coz sume org cuti. nk reht ,release tension, sume dtg pnti. haha. waktu berkunjung ke pantai pula terbahagi kepada 2 sesi, iaitu siang dan malam.

i)siang
kebiasaannya pd wktu ini, ibubapa akn membawa ank2 mereka dtg ke pnti sebgai 'family activity' pada hujung minggu. ia untuk mengeratkn hbgan sillaturrahim antr ibubapa dan ank2 mereka. yelakn ade mak-apak yg keje smpi x jmpe ank kt rumh,2 blum yg outstation-hari ahd bru ad kt rumh. so time2 cmni la nk jmpe ank2 diorg. klu x nty ank2 akn rse terbiar 2 yg jd liar. haha..

sesi ke-2;
ii)malam
wktu ini plak, kebiasaannya dikunjungi oleh 2 org yg berpsangan. kalu yg tdi sbg aktivit family, yg ni plak nk wat familt kt tepi pnti. haha. shift diorang area kul 11 mlm hgge subuh esk hari. mereka ini x kire ad org ke x..diorg wt relax je, haha, ape nk jd la diorg ni, dlm kete pun jd. petande aktiviti diorg bermule, korg usha kereta diorg, kalu ad sluar ke, kain ke, yg diorg sidai kt kreta diorg, phm2 je la, lets get started, haha.
ptutla diorg plih pnti,nty klu diorg sedang ber'family' tibe2 ank yg x disangke kluar, senang je keje diorg, mrk akn ikot jejak lgkh pnyu, gali lubang then kambus ank trsebut,

DUNIA-DUNIA,ape nk jd skang ni,drpd tmpt 2 leyh jd tmpt korg tmbh phle, ni korg jdkn tmpt korg tmbh ank2 korg,

p/s ;- sekadar coretan dipetang hari,

No comments:

Post a Comment